vrijdag 19 februari 2010

motie van verkiezingskoorts


Gisterenavond was er een enerverende raadsvergadering. Het was toch geweldig dat de gemeenteraad unaniem een positieve beslissing nam over de bestuursovereenkomst RGL. Hulde voor de gemeenteraad, voor mijn snoeihard werkende collega Wim de Jong en voor Jaap Oudes. Jaap Oudes (door Wim 'raadsregisseur' genoemd) had de leiding in het debat en dat is een rol die hij uitstekend vervulde. Wat zal het gemeentebestuur deze man gaan missen.


Het had een mooie avond kunnen zijn, maar Gemeentebelangen had nog een cadeautje voor mij: een motie van treurnis. Een koortsstuip, waar ik al op was voorbereid want vorige week had ik viavia een verslag gekregen van de laatste vergadering van bestuur/fractie van Gemeentebelangen (maak je geen zorgen, ik verraad nooit mijn bron, Hans!).

Leest u even mee:

De voorzitter constateert dat andere partijen de kiezers uitleggen dat de gemeente meer belangen heeft dan de habitat van de geblokte rugstreeppad. Genoemd worden infrastructuur en verkeersveiligheid. De voorzitter stelt dat niemand zich iets wijs moet laten maken, er is maar 1 belang en dat is de geblokte rugstreeppad. Maar om dit standpunt toch wat beter te kunnen funderen wordt er een commissie benoemd die zich gaat buigen aan het onderbouwen van deze visie. De commissie zal bestaan uit de heren Ben, Ter en Haar. De voorzitter heeft bewerkstelligd dat de Cantineweg weer dicht gaat. De gemeente wilde niet ingaan op het GB-plan om het definitieve trace via het Bosplein te laten lopen. Wie niet horen wil, moet maar voelen. Het vervelende is wel dat de bewoners van de Zanderij dit niet leuk zullen vinden en dat wij daarvan de schuld zullen krijgen. Dat is natuurlijk terecht, maar in verkiezingstijd niet handig. We zoeken dus iemand om de schuld te geven van de sluiting zodat wij vrij-uit gaan. De heer Velema oppert om Hans Vingerling de schuld te geven. Nadat blijkt dat dit de wethouder is van de eigen partij, wordt dit idee verworpen. Mevrouw Slings stelt voor om wethouder Binnendijk de schuld te geven. Het is immers zijn portefeuille en hij is de enige wethouder die weleens z'n excuus heeft aangeboden. Het zou best kunnen dat hij het niet erg vindt om nog een keer ergens z'n excuus voor te maken. De CDA-fractie wil iedereen te vriend houden in deze fase, dus die zullen ook wel niet boos worden. De vergadering vindt dit een goed idee en mevrouw Schonenberg belooft om dit nauwgezet uit te voeren.De heer van Tol vraagt zich af of de afsluiting van de Cantineweg nog gevolgen heeft voor de Paddotrek. Dit blijkt niet het geval.

Zodoende kreeg ik dus gisterenavond een motie aan m'n broek. Behalve Anita van Ginkel had de rest van de raad geen zin om GB van de schuldvraag te bevrijden en dus werd de motie verworpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten