maandag 18 januari 2010

Vrouwen


Ik ben heel blij dat het CDA op deze lijst in ieder geval 2 vrouwen op een verkiesbare plek heeft staan (Carola en Joby, zet 'm op !!). Bij de start van deze periode was dat toch een beetje treurig, gelukkig is Joby er tussentijds bijgekomen.
De SGP heeft als motto 'geen lid, geen lid', maar een dergelijke houding past het CDA niet. Het kan toch niet zo zijn dat de helft van de bevolking, of van je achterban, niet kan meepraten en beslissen over de zaken die de gemeente aangaan.
Vanavond is het vervolg van de commissie Ruimte. Er zijn 4 raadscommissies, te weten Welzijn, Ruimte, Regio en Bestuur. Indachtig het bovenstaande wil ik het even over de laatste commissie (bestuur) hebben omdat in deze commissie geen enkel vrouwelijk raadslid is vertegenwoordigd. Dat is op zich toch wel gek. Zijn vrouwen niet geinteresseerd in verordeningen, begrotingen en dergelijke? Zo is de beslissing over welke vlag de gemeentevlag zou moeten worden, zonder een feminine inbreng afgehandeld. Het resultaat is er dan ook naar: geen fritsels en fratsels, pasteltinten, gewoon een strakke goede vlag. De ChristenUnie wilde een volksraadpleging over de keuze voor een vlag. Gelukkig voelde de meerderheid van de gemeenteraad hier niets voor. De gemiddelde burger zou zich voor een dergelijk onderwerp niet interesseren (en terecht) en zou zich ook afvragen: als ze dit zelfs niet kunnen beslissen, wat dan nog wel?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten