dinsdag 12 januari 2010

Verkiezingskoorts

Op 3 maart zijn er weer verkiezingen voor de gemeenteraad. Op zich een leuke en (in)spannende gebeurtenis, maar er zitten ook vervelende kanten aan.
Politieke partijen worden zenuwachtig, gaan zich steeds meer profileren en zoeken daarbij het randje van de waarheid op (en gaan er ook overheen). De komende tijd zullen de burgers regelmatig verwend worden met folders, ingezonden brieven, acties etc.

De plaatselijke krant (de Katwijksche Post) is ook al volledig in de stemming. Ingezonden brieven van personen waar nog nooit iemand van gehoord heeft, ingezonden stukken van politieke partijen (gratis !!) en de wekelijkse column ('criticaster') is al een paar weken op hol geslagen. Dominee Stam (met emiritaat) verzuchtte tijdens zijn wekelijkse stukje dat hij zou willen rusten op de boezem van een plaatselijke politica. Moet kunnen, maar het is voor haar wel te hopen dat hij dan z'n gebruikelijke pijp thuis laat.

Lastig is ook de komende tijd dat de spanning ook zal toenemen in commissie- en raadsvergaderingen. De standpunten worden fermer en wat minder rationeel. In Katwijk valt dit over het algemeen mee. De koorts gaat ons niet voorbij, maar de temperatuur zal meevallen. Wat te denken van Leiden? Vandaag kwam het nieuws dat John Steegh is opgestapt. Jammer, want het was een leuke en goede collega. Wel exemplarisch voor de hete oven die de Leidse politiek is. Op D66 en wat 1 mansfracties na heeft volgens mij elke partij deze periode in het college gezeten. Een roulatiesysteem lijkt niet bevordelijk voor de stabiliteit.
In Katwijk geen Leidse toestanden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten