woensdag 20 januari 2010

Vragen aan wethouder Binnendijk















Nu ik al 7 afleveringen op mijn blog heb geplaatst is het een goed moment om in te gaan op een aantal vragen die mij de afgelopen week zijn gesteld.




U spreekt over verkiezingskoorts, maar ook u heeft boter op uw hoofd, want waarom bent u dan niet eerder met deze blog begonnen? Touche! U heeft helemaal gelijk. Om de verdenking voor te zijn had ik eerder moeten beginnen en ja, ook ik heb last van verkiezingskoorts.

Het valt mij op dat uw blog niet geheel serieus is. U maakt nog wel eens een grap, denkt u dat iedereen dat leuk vindt? Het klopt dat dat het niet altijd serieus is, maar serieuze berichtgeving is er al genoeg. Ik probeer wel in elk stuk een boodschap te verweven, het is dus niet 1 grote grap. Het is mijn blog, als ik het leuk vind, dan is dat voldoende.

Denkt u met deze blog kiezers te trekken? Als ik dat al dacht, dan is die hoop inmiddels weg. Ik heb slechts 5 volgers, die ook nog eens allemaal op zichzelf gaan stemmen. (misschien dat Matthijs inmiddels twijfelt, want dat lijkt me toch wel een slimme jongen).

Het valt mij op dat uw opmerkingen zich richten tot alle partijen, behalve het CDA. U bent zeker van mening dat het CDA de beste partij is en dat verstandige burgers op deze partij moeten stemmen? Ja.

De opmerkingen over de polen en de PvdA waren toch wel erg flauw. Met de kennis van nu, denk ik dat ik dat ik het beeld wat had moeten nuanceren. Bij herlezing van de tekst denk ik dat een lezer al snel de indruk zou kunnen krijgen dat de polen hun diensten aan de PvdA aanbieden voor geld en wodka. Daarmee heb ik hen en de PvdA toch te kort gedaan. Het blijkt te gaan om 'alte Kameraden' die hun diensten aanbieden om ook hier in Katwijk een begin van een socialistisch bolwerk te realiseren.

Wat vindt u van de verkiezingsfoto van de VVD? Al die keurig gedaste en gepakte heren met in het midden een suikerspin? Ik laat me niet verleiden om hier commentaar op te geven. Een excuus van wethouder Binnendijk moet geen vast agendapunt op de raadsvergadering worden.

Joke Slings heeft van haar partij een gouden duim gekregen. Zijn er raadsleden die u een gouden 'vinger' zou willen geven? Hahaha, u heeft talent, maar het antwoord is 'nee'. In alle ernst vind ik dat wij in Katwijk gezegend zijn met goede raadsleden. Joke komt de eerbetuiging van haar partij zeker toe. Het CDA heeft ook een zeer goede ploeg, en ook de nieuwe ploeg is zeer beloftevol. Toch zou mijn gouden duim (sorry, CDA-vrienden) naar raadslid Jaap Oudes (ChristenUnie) gaan. In voetbaltermen: uitstekende kennis en techniek, altijd gaan voor de bal, nooit op de man. We zullen Jaap missen, want hij wil niet nog een periode (u kunt dus met een gerust hart op mij stemmen).















2 opmerkingen:

  1. De opmerking over 'de polen' kwam zeker van een zeker voormalig wethouder uit Valkenburg ;)

    Maar inderdaad, ik ben er nog niet helemaal uit op wie ik ga stemmen, ik houd niet zo van op mezelf stemmen. Dat vind ik on-democratisch, eigenlijk ben ik van mening dat kandidaat-raadsleden uitgesloten moeten zijn van het actieve kiesrecht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik kan je goed volgen, ik stem ook niet op jou.

    BeantwoordenVerwijderen