dinsdag 6 april 2010

nummer 49

Wethouder Binnendijk, gefeliciteerd met de 49e aflevering op uw weblog !
Dank u wel
De lezers hebben wel geruime tijd moeten wachten op deze aflevering. Gaat het wel goed met u?
Lezers, lezers......zoveel lezers heb ik nou ook weer niet. Zoals ik in de vorige aflevering al aangaf heb ik een beetje last van een blogblock. De verkiezingstijd leverde veel inspiratie op en ik merk dat het lastig is om het op een zelfde tempo vol te houden. Daarnaast merk ik aan mezelf dat sommige reacties mijn creativiteit beinvloeden.
Dat laatste begrijp ik niet, u heeft toch een, laten we zeggen, onafhankelijke geest?
Ja, dat is waar maar laat ik het zo zeggen: ik heb een onafhankelijke geest, maar ik heb ook een functie. Voor een wethouder is het toch lastiger om met humor een ongezouten mening neer te leggen dan voor een columnist in een krant.
Waarom is dat lastiger?
Laat ik een voorbeeld geven: ik heb er op deze weblog natuurlijk geen doekjes om gewonden hoe ik over bepaalde standpunten denk. Dit heb ik trouwens ook gedaan over standpunten van mijn eigen partij. Deze standpunten worden nu nog steeds in de media aangehaald, en daar zal niet iedereen gelukkig mee zijn.
U komt er op terug, u slikt uw kritiek in?
Nee, ik neem niets terug. Ik sta nog steeds achter mijn mening.
Uw naam is genoemd als 'nieuwe' wethouder, is dat niet raar dat u deelneemt aan een nieuw college gezien uw kritiek?
Goede vraag, maar ik denk dat ik dat kan uitleggen. Na de verkiezingen was de nu gekozen combinatie niet mijn eerste gedachte, misschien ook wel niet mijn tweede gedachte. Een partij en een fractie kunnen en mogen hier anders over denken. Ieder zijn rol: de wethouder mag zijn mening geven, maar de politieke lijn wordt bepaald door de fractie en partijbestuur. Aan een bestuurder wordt gevraagd of hij het coalitieprogramma wil uitvoeren, en dat is natuurlijk wat anders als een verkiezingsprogramma van een partij. De partijen hebben goed samengewerkt om tot een goed coalitieprogramma te komen. Ik wil dat programma graag uitvoeren.
Twitteren doet u nog wel graag en veel.
De beperking van maximaal 140 tekens vind ik wel grappig. Ik vind het een leuk medium en het kost relatief zeer weinig tijd.
Ik vind dit een ontzettend serieuze aflevering voor uw doen. U vermeldt geen enkele keer een naam van een politieke partij. Maakt u nou eens tot slot nog een leuke grap waar '1000 euro' in voorkomt?
Er schiet me even niets te binnen
U wordt toch geen saaie bestuurder?
Laten we er samen voor waken dat dat niet gebeurt.

4 opmerkingen:

  1. Misschien een grap over de regio? Dat doet het altijd goed!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Daan.

    Dit blog zou jouw blog niet zijn als je zelf niet enigszins invloed op de vraagstelling zou hebben en dus leek het mij raadzaam om voor een objectievere beeldvorming het interview hiermee een vervolg te geven:

    Je blogblock valt we heel toevallig samen met het einde van de lokale verkiezingstijd. Voor ambities in de landelijke politiek is het altijd raadzaam om met name in verkiezingstijd een uitgesproken mening te hebben. Ga je met die wetenschap nu weer fanatiek bloggen?

    In je blog heb je met regelmaat kritiek. Niet alleen op andere partijen, ook zelfbevlekking middels kritiek naar de lokale CDA is jouw niet vreemd. Kritisch gekeken was je stem het beste bij de PvdA thuis geweest want daar schijnen slechts vrienden van je te bivakkeren die je zelden tot nooit vermanend toespreekt. Ben je in hart en nieren eigenlijk niet een socialist?

    Na de verkiezingen leek het er op dat er drie partijen gepiepeld werden. Eerst de PvdA doordat de hertelling categorisch werd afgewezen, vervolgens Gemeentebelangen door ze uit te sluiten in de besprekingen en tot slot de VVD die met het mes op de keel hun belangrijkste strijdpunten lieten vallen. Kijk je al uit naar oppositie voeren tegen een toekomstig paars college?

    Leek gepiepeld want de VVD bleek een grootse troef in handen middels de rot in het veld, nieuwbakken wethouder doch uiterst ervaren bestuurder Thijs Udo. Hebt je er vrede mee dat de VVD haar wethouder van buitenaf haalt en zo ja, wie zou in jouw ogen in de toekomst een geschikte wethouderkandidaat van buitenaf zijn namens gemeentebelangen.

    Met welk dossier in de portefeuille van de heer Udo wordt de VVD weer teruggepakt?

    Gaat je de heer Udo overtuigen om voortaan op de fiets naar het werk te komen.

    Ik constateer dat je jeugd en jongerenbeleid in je portefeuille hebt. Kunnen we je reeds noteren voor een bardienstje tijdens de SKA feesten? (krijg je in ruil zo’n prachtige SKA trui, heerlijk warm voor op de camping en de kids zullen trots op je zijn, uitje met vrijwilligers past helaas niet binnen het budget)

    Of assisteer je liever achter de bar tijdens Oranjerock? (wat ik mij gezien de muziekkeuze en de onderlinge verstandshouding met Marcel van Tol ook wel enigszins kan voorstellen)

    (Als alternatief zou je natuurlijk voor de feestweek in Rijnsburg kunnen kiezen maar daar is zo’n beetje iedere bar commercieel dus daar moet je solliciteren ipv aanmelden)

    Kleine nuance vraag: kun jij aangeven wat het verschil is tussen “eerst bewegen dan bouwen” en “eerst infrastructuur en dan bouwen”?

    In het kader van ambtenaren moppen: wist je dat de Noordelijke randweg voornamelijk aan de Oostkant van Katwijk komt te liggen en dat er al diverse namen voor circuleren waarvan “de Oosterbaan” het meest genoemd wordt?

    Dank voor je medewerking, Marc (die er geen problemen mee heeft als de antwoorden korter zijn dan de door de wethouder zo geliefde 140 karakters)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Beste Daan,

    ik begrijp dat er een interview gepland staat/stond waarbij er enige discussie vooraf was over het wel of niet bekend zijn met de vragen???

    Mijn tip: sein die Nelly Smits even in richting dit topic als statement dat juist indien je de vragen vooraf krijgt voorgeschoteld je niet van plan bent ook maar ooit een antwoord te geven.

    Greetz Marc (die op lastige vragen van zijn vrouw ook nooit antwoord geeft)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beste Marc,
    Ik heb al geruime tijd niets aan mijn blog gedaan, er ook niet naar gekeken en dus jouw vragen/opmerkingen gemist. Ik zie het bovenstaande niet zozeer als een roep om antwoorden, maar als een statement. Correct me, if i'm wrong.
    Een keuze voor een coalitie wordt door de fractie gemaakt, en niet zozeer door mij. Aan mij als bestuurder wordt vooral de vraag voorgelegd of ik het coalitie-akkoord wil uitvoeren (zie verder ook de afleveringen op mijn blog).
    Ik ben een slechte tapper,dus die uitnodiging laat ik aan mij voorbijgaan. Ik heb volgens mij nog steeds een goede verhouding met Marcel en andere GB-ers.

    Groet,

    Daan

    BeantwoordenVerwijderen